Se tavallinen työntekijä

Eilen meillä Kainuun demareilla oli vaalistartti Kajaanissa. Siellä pyörähti mukava määrä ihmisiä jutulla. Kiitos mukavasta tapahtumasta ja runsaasta keskustelusta.

Paikalla oli myös Kainarin toimittaja tekemässä juttua meidän ajatuksista. Näin jälkeenpäin huomasin, että kyllä me todella ollaan työväenpuolueen ehdokkaita kaikki, kun meidän kaikkien ajatuksissa oli se tavallisen duunarin pärjääminen ja hyvinvointi.

Vaan heti alkoi kainarin artikkelin pohjalta vihamielinen kommentointi somessa. Kommenteista voisi päätellä, että meidän ajatus puolustaa tavallisia työntekijöitä on kehno, koska sekin raha pitää ryöstää poloiselta yrittäjältä.

Nostan toki hattua yrittäjille, he mahdollistavat meidän työpaikat ja palvelut, mutta muistakaahan se, että se hyvinvoiva työntekijä tekee työnsä hyvin ja tehokkaasti eli tuottaa sitä tulosta työnantajalleen. Työhyvinvointiin kuuluu mm kohtuullinen työnkuormittavuus, mielekäs työn sisältö, työolosuhteet, työturvallisuus, mahdollisuus kehittyä urallaan, vapaa-aika (lomat, vapaapäivät). Ja tietysti palkka, millä tulee toimeen.

Käsittääkseni suurin osa kansasta on sitä tavallista työntekijää. Niin olen minäkin. Tavallinen sairaanhoitaja. Sopii miettiä, mikä taho haluaa olla eniten puolustamassa tämän tavan duunarin etuja yhteiskunnassamme. Vai tarvitseeko niitä puolustaa? Onko tärkeämpää saada veronalennukset vuorineuvoksille kuin edistää meidän tavallisten työmyyrien työhyvinvointia ja palkkausta?

Mielestäni reilun työelämän puolesta kannattaa olla taistelemassa. Se on etu niin työntekijälle, yrittäjälle kuin myös asiakkaille.

Kommentit

Jätä kommentti