Pienen puolella

Ihmisten terveys, hyvinvointi ja turvallisuus ovat minulle erityisen tärkeitä asioita. Mielestäni nämä asiat ovat hyvinvointivaltiossa yksi tärkeimmistä toiminnan tavoitteista. Nämä sisältävät monenlaista toimintaa. Esimerkiksi hyvin toimivat terveyspalvelut tuovat ihmisille turvallisuuden tunnetta ja vankka koulutus mahdollistaa pärjäämisen työelämässä ja luo siten hyvinvointia ja turvallisuuden tunnetta.

Päättäjänä koen tärkeäksi vaalia näitä asioita päätöksenteossa. Esimerkiksi kotipaikkakunnallani tuli runsaasti palautetta erään päiväkodin sisäilman ongelmista. Asian edistämiseksi päädyimme tekemään valtuustoaloitteen. No, kaikille aloitteen käsittelyyn osallistuneille ei nämä arvot tuntuneet olevan yhtä tärkeitä kuin minulle. Asiaan ei mielestäni puututtu riittävällä vakavuudella.

Lapset ja nuoret ansaitsevat meillä parasta mahdollista. Parasta varhaiskasvatusta, parasta perusopetusta, parasta ammatillista koulutusta, parasta vapaa-aikaa, parasta sote-palvelua. Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuuden tekijöitä. Työntekijöitä. Veronmaksajia. Auttajia. Yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle noin miljoona euroa. Melko kallista. Ja me tarvitsemme heidät sinne työelämään rakentamaan hyvinvointivaltiotiotamme.

Toki terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden vaalimiseen liittyy monen muun ryhmän asioista huolehtiminen. Halusin tässä nostaa esille sen, miksi on tärkeää tukea lapsia ja nuoria ja luonnollisesti myös heidän perheitä.

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä?

Kommentit

Jätä kommentti